Mavi Işık Korumalı Cam Nedir?

Berk Optik, Mavi Işık Korumalı Cam

Mavi Işık Filtresi Nedir?

 

İnsan gözüne ulaşan ışık, genellikle 380 ila 780 nm dalga boylarına sahiptir. Günümüzde yoğun şekilde kullanılan dijital ekranlardan, yüksek enerjili görünür ışık (HEV) olarak da tanımlanan mavi-mor ışık yayılır. Bu ışık çeşidi, direkt olarak gözden filtrelenmeden geçtiğinden retina üzerinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu sebeple uzmanlar, yoğun dijital ekran kullanımına maruz kalanlar için mavi ışık filtreli gözlük çeşitleri kullanmalarını önerir.

 

Yakın zamana kadar yapılan araştırmalar UV ışınlarının hem cilt hem de göz üzerinde biyolojik dokulara zarar verebileceğini ortaya koymuştur. Bu sebeple insanlar, cildini korumak için güneş kremlerinden ve mavi ışık filtreli gözlüklerden destek almaya başlamıştır. Gerçekten de görünür boyuttaki mavi-mor ışığın göz üzerinde zarar verme potansiyeli yüksektir. Göze giren bu ışık, filtrelenmesinin yanı sıra gözün ön bölümü tarafından neredeyse tamamen emilir. Yoğun şekilde maruz kalınan bu ışık, ağrılı konjonktiva ya da kornea enfeksiyonuna sebep olabilir.

 

Mavi Işık Filtreli Gözlük

 

En önemli organlardan biri olan gözleri korumak için atılacak ilk adım, koruma ihtiyaçlarını belirlemek için göz doktoruna muayene olmak ve gerekirse doğru gözlük seçimi yapmaktır. Genel göz sağlığı korumak adına kullanılacak en iyi mavi ışık filtreli gözlük konusunda güvenilir bir markadan ve/veya satıcıdan gözlük alışverişi yapmak son derece önemlidir. Özellikle mavi ışık korumalı gözlük çeşitlerini satın alırken, filtrelenen ışık dalga boyu aralığını bulunduran bir sertifika olması önem taşımaktadır.

Etiketler: Berk Optik, Mavi Işık Korumalı Cam
Mart 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR