Güneş Gözlüğü Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Berk Optik, Güneş Gözlüğü

Güneş Gözlüğü Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle yaz mevsimlerinde kullanımı yaygınlaşan güneş gözlüklerini tercih ederken nelere dikkat edilmelidir Berk Optik olarak sizler için derledik.

 

Camlar Ultraviyole Işınlarını Bloke Etmeli

Güneş ışınları, insan gözlerinin algılayamayacağı veya hissedemeyeceği oranda ultraviyole (UV) radyasyonu yaymaktadır. Gözlerimizi güneşten korunmamızı sağlayan güneş gözlüklerinin UV ışınlarından koruyucu özellikte ve gözümüze uygun olması göz sağlığımızı koruyabilmemiz için önemlidir. Kaliteli bir güneş gözlüğünde öncelikle camın renginin koyu ya da açıklığından ziyade ultraviyole (UV) ışığını engelleyip engellemediği önem taşımaktadır. Güneş gözlüklerinin mutlaka UV ya da morötesi ışınları kestiğine dair bir sertifikası olması gerekir. Güneş gözlüklerinin ışığı bloke etme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirtilmektedir. Özellikle deniz kenarında ve kayak yaparken minimum UV400 korumalı güneş gözlüklerinin kullanılması önerilir.

 

CE (Conformité Européene) Belgesi Olmalı

Gözlüğü taktığınızda bulanık görmemeli ve görüşteki detaylar kaybolmamalıdır. Kaliteli güneş gözlüklerinde güvenilir tescil belgesi bulunmalıdır. 1995’ten bu yana Avrupa Birliği standartlarına göre kaliteli gözlüklerin üzerinde CE (Conformité Européene) ibaresi bulunmakta ve CE belgesi, ürünün minimum güvenlik koşullarına uygun olduğunu ifade etmektedir. güneş gözlüğü alırken bu sertifikaya dikkat etmek gerekmektedir.

 

Gözlük Dikey Bir Çizgiye Odaklanmalıdır

Güneş gözlüğünün kalitesini anlamanın bir başka yolu gözlüğü taktıktan sonra dikey bir çizgiye odaklanmaktır. Bu durumda numarasız bir güneş gözlüğünü hareket ettirdiğinizde görüntü hareket etmez. Gözlüğü hafifçe yukarı aşağı, sağa sola hareket ettirdiğimizde bu çizgide oynama ya da kırılmalar oluyorsa o gözlük size uygun değildir.

 

Sahte Güneş Gözlüğü Tercih Edilmemelidir

Sahte gözlük takmaktansa hiç takmamak daha iyidir. Sadece görünen ışığı kesen ama UV ışınlarına karşı bir blokaj sağlamayan sahte güneş gözlükleri gözbebeğinin gözün kendini doğal yolla koruma özelliğini devre dışı bırakır. Gözbebeği, güneş gözlüğünün sağladığı karanlık ortamda iyice açılacağından, görünmeyen UV ışınları açık gözbebeğinden içeri çok fazla oranda girmesine yol açar. Bu nedenle, UV filtresi olmayan sahte güneş gözlükleri kullanılmamalıdır. Sahte gözlükler konusunda dikkat edilmelidir.

 

Etiketler: Berk Optik, Güneş Gözlüğü
Mart 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR